טיפול בחרדות

חרדה הינה הפרעה המאופיינת בתחושה מתמשכת ואינטנסיבית של דאגה ופחד. כל אדם עשוי לחוות לחץ או חרדה בדרגה כלשהי, אולם כאשר זה מגיע למצב שזה פוגע בתפקוד התקין שלנו או כאשר החרד ממשיך לחוות את הרגשות השליליים גם לאחר הסיטואציה עצמה שגורמת לחרדה הרי שזה כבר מצב שצריך לטפל בו. פניה לעזרה מקצועית היא לא משהו שצריך להתבייש בה אלא להיפך – בעזרת טיפול בחרדות ניתן ההופעה של הרגשות השונים הללו ולאמץ שלווה ונחת לחלקנו.

מהו טיפול בחרדות וכיצד הוא יכול לעזור לנו?

חרדה היא בעיה כרונית שכדי לטפל בה ניתן לעשות שימוש בכמה וכמה אפשרויות טיפול. שיטת הטיפול צריכה להיות מותאמת לסוג החרדה ולמאפייניו הפרטיים של המטופל, גילו ומידת החומרה של החרדה ממנה הוא סובל. בעוד לא ניתן להמליץ על טיפול אחד ספציפי המתאים לכל סוגי החרדות, הרי שידוע כי טיפול CBT עשוי להיות כלי מועיל בעניין זה. הטיפול יקנה למטופל כלים ומיומנויות שיאפשרו לו להפחית לחצים, פחד וחרדות תוך החלפת דפוסי חשיבה והתנהגות, הפרדה בין מחשבות למציאות ועוד.

סימנים שכדאי לפנות לקבלת ייעוץ וטיפול בחרדות:

  • ילדים – עשויים לסבול מחרדות שונות כמו חיות, רעשים, פחד מהחושך, מפלצות ועוד. בבית הספר מתחילים הילדים לפתח חששות למחטים ורופאים, במידה ויש אווירה מתוחה בבית אז גם פחד מגירושי ההורים ועוד.
  • בני נוער – עשויים לפתח חששות ופחדים מדחייה, איומים, פחד מכישלון, ביקורת עצמית חריפה, קשרים בינאישיים, הישגים בלימודים, המצב הגופני ועוד.
  • מבוגרים – בגיל בוגר יותר אנשים עשויים לחוות חרדות בשל לחצים כלכליים, פיטורים מהעבודה, גידול הילדים, לחץ של זמן, ענייני בריאות ומגוון עניינים טורדניים רבים אחרים.

כיצד אנו ב"אחד על אחד" מתאימים לכל מטופל את הטיפול והמטפל המתאימים לו ביותר?

שלב 1 – אפיון צרכי המטופל – באמצעות מילוי פרטים בטופס דיגיטלי / שיחת אפיון טלפונית בהתאם לנוחות המטופל.

שלב 2 – קביעת סוג הטיפול הרצוי – צוות מקצועי ומנוסה שיבחן את הנתונים ויעריך את סוג הטיפול המומלץ.

שלב 3 – בחירת המטפל המתאים ביותר וקביעת פגישה – בחירת המטפל המתאים בהתאם לנתוניו של המטופל, צרכיו, אזור מגוריו וסוג ההתמחות הנדרשת עבורו.

שלב 4 – קביעת תור והתחלת תהליך הטיפול.

שאלות ותשובות בנושא טיפול בחרדות:

מהי חרדה?

חרדה הינה תגובה של הגוף למצבי לחץ, פחד ותחושות שליליות שונות שנובעות מסיטואציות שונות, מחשבות לא מציאותיות, לחץ ועוד. לרוב היא ממשיכה גם אחרי שהסיטואציה נגמרת ועשויה לפגוע בתפקודו השוטף של החרד.

איך ניתן להתמודד עם חרדה?

יש מגוון סוגי טיפולים שיכולים להועיל במקרה של חרדה, החל מטיפול CBT, דרך טיפול פסיכולוגי דינאמי, טיפול פסיכואנליטי ועוד.

איך להפיג חרדה?

במידה ואתם חשים שנכנסתם להתקף חרדה או אדם קרוב אליכם נכנס להתקף שכזה נסו לנשום עמוק, להירגע, להסביר לעצמכם שלא נשקפת לכם סכנה. תנסו לזוז, ללכת, אולי אפילו לרוץ קצת בנחת באוויר הפתוח. מומלץ לעשות מעט מתיחות ולהרפות את השרירים. ניתן אפילו לשתות תה או משקאות טבעיים אחרים שידועים כמרגיעים ומפחיתים לחץ.

אנו ב"אחד על אחד" מאמינים כי בעזרת הטיפול המתאים והמטפל הנכון כל מטופל יכול לזכות בכלים הנכונים שיעזרו לו להתמודד עם כל דבר. צרו איתנו קשר עוד היום לקבלת סיוע במציאת המטפל המדוייק לכם.

תוכן עניינים

מלאו פרטים ומומחה שלנו יצור איתכם קשר

דילוג לתוכן